АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Ваксинирането задължително, но… невъзможно

Срив в системата създаде проблем и за много хора, които се нуждаят от спешни рецепти

В изключително странна ситуация се оказаха много българи, които днес имаха желание да се ваксинират срещу коронавирус. През значителна част от днешния ден ваксинирането бе невъзможно, поради срив в системата на няколко държавни сайта, сред които и здравните такива.

Още от сутринта във ваксинационните центрове в Пловдив се събраха много хора с интерес към ваксините. По-голяма опашка имаше на Пещерско шосе, като на други ваксинационни пунктове пък изобщо не се чакаше, както на поликлиниката до Понеделник пазара. Част от хората заявиха, че го правят по принуда, заради новите мерки, заради които без ваксина ще си загубят работата. Други пък коментираха, че са планирали ваксиниране от много време или им е време за втората доза. Без значение от причините, голяма част от тях бяха върнати, тъй като към обяд системата се срина. Хората по опашките бяха върнати, тъй като никой не знаеше кога ситуацията ще се оправи.

От ситуацията пострадаха и много хора, които се нуждаят от рецепти, които вече са изцяло електронни и няма никаква алтернатива. Така хора със спешни състояния, които се нуждаят, например, от инсулин, нямаше как да си получат рецептата. През целия следобед сайтът ту се появяваше, ту изчезваше и все пак част от спешните случаи бяха оправени.

Така днес за много хора се оказа, че ваксинирането едновременно е хем задължително, хем невъзможно.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

7 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина