АктуалноНовиниСъдТемида

Трима инспектори от ДАИ Пловдив получиха ефективни присъди за подкупи

Очакват ги от 2 до 3 години затвор и глоби от 3000 до 4000 лева
Пловдивският окръжен съд осъди тримата инспектори Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Танев от  Областен отдел „Автомобилна администрация“ за извършени подкупи, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел „Автомобилна администрация“ гр. Пловдив, сектор „Контролно административна и наказателна дейност“, за всеки един от тях, самостоятелно  и в съучастие с останалите, по основния състав по чл. 301 ал.1 вр чл.20 ал.2 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК, като ги оправда по първоначалното обвинение деянията да са извършени чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, както и за това някои от деянията да са били извършени в съучастие с неизвестен  извършител.
Припомняме, че те бяха задържани на 3 октомври 2019-а година – Трима инспектори на ДАИ са задържани с обвинения за подкупи с изнудванеа Фирмите, чийто нарушения са прикривали инспекторите от ДАИ, отказват да съдействат на разследването. /Прокуратурата: Свидетелят Къртев е предавал торби с месни продукти и съответни суми на инспекторите от ДАИ/
Съдът в Пловдив наложи следните наказания:
Станко Милушев – три години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 4000 лева.
Паун Танев – две години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 3000 лева.
Димитър Янакиев – две години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 3000 лева.
Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши всеки от тримата подсъдими от право да заема държавна длъжност в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за срок от пет години и ги осъди да заплатят в полза на държавата стойността на предмета на престъплението.
Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина