Актуално

Съветът на коалицията одобри министерските оставки и номинира нови кандидати (ВИДЕО)

Премиерът обяви кой сменя подалите оставки министри заради катастрофата край Своге

Главсекът става министър на вътрешните работи, бивша кметица на Враца поема регионите, а заместник в икономическото ведомство се издига в ранг министър на транспорта  

Министър – председателят Бойко Борисов обяви, че Съветът на коалицията е одобрил трите министерските оставки, подадени заради трагедията с автобуса, при която загинаха 17 души край Своге. Коалиционните партньори излязоха и с номинации кой да заеме вакантните министерски кресла.

„Имаме мнозинство и трите оставки на министрите да бъдат приети на гласуването в четвъртък. Не можем да кажем, че имат пряка вина за катастрофата и нещастието, но и не можем да се направим, че нищо не се е случило както предишни мандатоносители. По време на коалиционния съвет постигнахме единодушие за кандидатите за позициите: за министър на вътрешните работи се предлага главният секретар на МВР Младен Маринов, за министър на транспорта – зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, за министър на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, която в момента е народен представител.“

Депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова, номинирана за мястото на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, е зам.-председател на парламентарната комисия по регионална политика. Била е зам.-кмет на Враца.

Петя Аврамова

Наследникът на Ивайло Московски в Министерството на транспорта – Александър Манолев сега е заместник-министър в Министерството на икономиката.

Александър Манолев

Главният секретар на МВР Младен Маринов ще е новият министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов (с очилата)

"Надявам се спекулациите да спрат, какво ли не чух тези дни", каза  Борисов, след като изчете имената на номинираните. Премиерът даде заявка още, че в бъдеще всички теми ще се обсъждат с коалиционните партньори, за да няма разнобой в публичните им изяви. Предложенията за персоналните промени в кабинета ще бъдат внесени в четвъртък за разглеждане.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина