ИзбориНовини

Съдът гледа искането на ПП за регистрацията ѝ като политическа партия

Решението на Софийския градски съд трябва да стане ясно до две седмици

Искането на „Продължаваме промяната“ за регистрацията ѝ като политическа партия ще бъде гледано от Софийският градски съд (СГС) .

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии в последния ден от тримесечния срок за регистрация.

Решението на СГС трябва да стане ясно до две седмици. Най-малко месец отнема цялата процедура, а след това решението на СГС може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

ПП проведе Учредителното си събрание на 15 април в Конгресния център в Пловдив – пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори.

На събранието бяха избрани тясно ръководство, състоящо се от Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека със същия мандат. Съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев:

„Много често ме питат каква е философията на тази партия. Много просто – да си подредим държавата, да изчистим и да направим така, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това“, обясни философията на партията бившият финансов министър Асан Василев.

 

Инетерсно е с какво име ще да бъде вписана формацията, защото към настоящото, с което формацията е известна в публичното пространство, претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина