КултураНовини

Силни вибрации усещаме в Пловдив от 1 до 11 юли

Фестивалът Plovdiv Vibes стартира с началото на юли. Стартът бе с музикална програма и ралзични спортни и творчески активности. Музикалната програма представи жадувания от феновете на Габана нов албум ПУЛС. Уикенд програмата продължи с артистични изяви, работилници за деца, спорт и музикални изпълнения на територията на Plovdiv Stage Park – зоната за искуство и култура в подножието на Младежки хълм.

Диджеите Hilla и LYNN разчуиха стереотипа с яки ритми в Неделя, предшествани от комедианта Врачка Илия, който се погрижи за доброто настроение на публиката. Посетителите на фестивала се присъединиха към различни демонстрации и работилници за малки и големи. Идната неделя е посветена на традиционните занаяти и ръчното творчество, като на обновената детска площадка до каменните пързалки на Бунарджика ще видим демонстрации на керамични техники от авторите Ива Иванова и Даниела Горалова. Паралелно на Младежки хълм продължава и представянето на автори в хендмейд зоната на фестивала, където ще се проведат и творчески работилници и уъркшопи.

Plovdiv Vibes представя и формата Open Stage, който дава възможност на артисти и автори, от различни сценични жанрове да се изявят. Това са улични артисти, диджеи, танцови и спортни клубове. Сцената е с отворена покана, което гарантира разнообразието и вълнуващите преживявания. Балет Електра Джуниър към Пловдивски културен институт с ръководител Маргарита Василева се представиха на сцената в понеделник- 05 юли. Децата на балет “Електра” са пример за талант, но и за упоритост, постоянство и целеустременост. Те изпълниха част от своите хореографии и представиха нов танц.

Реге гаръринга Yeah! Maina (Ямайна) представя селекторите Parapitek, Nearly Dog, Unknownman, Kappa Irie на 7-ми и 8-ми юли, като по време на събитието ще чуем Саунд система, специално конфигурирана по първообраз на оригиналната Ямайска, за да е саунда още по-въздействащ. През цялата седмицата на сцената на Plovdiv Stage park чуваме любимите пловдивски и гост-изпълнители от страната, както и неповторимите Замунда Банана бенд които забиват на сцената в петък – 09.07. Уикенд програмата на фестивала представя хендмейд зона, която дава поле за изява на различни приложни артисти и автори, работещи с естествени материали. Младежкият хълм ще представи и различни работилници за деца с текстил, рисуване и работа с рециклирани материали.

Plovdiv Vibes е фестивал с грижа за природата. По време на фестивала, партньорската организация БГ Бъди активен провокира публиката да рециклира, представяйки инсталацията “Рециклираш ли?”, част от кампанията Искам да съм полезен – Рециклирай ме” В събота – 10.07 от 11ч.до 12:30 в парк Лаута, като част от фестивала, децата могат да се включат в Градски приключения на територията на Въжен парк Лаута – ней-новият атракцион на територията на едноименния парк.

В неделния ден на детската площадка на хълм Бунарджика отново от 11ч. малки и големи ще се потопят в света на традиционните занаяти с тематични демонстрации, представени от авторите и занаятчии Ива Иванова и Даниела Горалова. Даниела ще направи демонстрация на точене на грънчарско колело, а Ива Иванова ще представи най-древната керамична техника на градене с фуршове. Не се колебайте да хванете под ръка децата и приятелите си и да се понесете по фестивалните вибрации, предоставящи възможности за нови изживявания.

Програмата на фестивала можете да следите подробно във фейсбук Plovdiv Vibes е част от дългосрочната програма на “Инкубатор” за достъпни културни събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина