Актуално

Семейство Мавродиеви от Пловдив остави сина си, който е с увреждания, в приемната на Бойко Борисов

Семейство от Пловдив остави детето си, което има двигателни увреждания, в приемната на премиера Бойко Борисов, съобщават националните медии. Младежът страда от ДЦП, а родителите му по този начин протестират срещу системата и безразличието на държавата. 

В инвалидната количка на момчето са оставени писмени указания от какви грижи и лекарства всекидневно има нужда, разказа баща му Емил Мавродиев. 

„Много трудно ми е да осигуря всичко необходимо, от което има нужда моя син Петьо като рехабилитация – плуване, езда и много различен тип грижи, затова ще го оставя на премиер да му осигури това. Няма такива центрове в България, не мога да си позволя финансово да покрия всички тези нужди, коментира пловдивчанинът.

По думите му, в Пловдив, където живее семейството, няма нормален център за рехабилитация. „За него е нужно плуване и езда. Това също не можем да го обезпечим. Ако има конна база, то няма специалисти, които да се занимават с Петър. Не е работа само да го качат на кон. Идеята е да се работи с него“, каза отчаяният мъж пред "Фрог".

Следобед в 17 часа е националното шествие под надслов "Системата ни убива". Очаква се много хора да го подкрепят.

Малко по-късно днес предстои обсъждане на двата варианта на Закон за личната помощ и на хората с увреждания, на който са поканени всички заинтересовани организации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина