КултураНовини

Сцена в Джаза се завръща със спектакъл на Ованес Торосян

„50 кила театър“ гостува на обичайното място – в Bee Bop Cafe на 9 март от 19:30

Любимата алтернативна театрална сцена на пловдивчани „Сцена в JAZZ-а“ се завръща след епидемичните ограничения в последните месеци. В обичайното място Bee Bop Cafe идва един от честите гости Ованес Торосян с авторски моноспектакъл „50 кила театър“.

Той е посветен на 20 години на сцена на Ованес, който е подготвил серия монолози, сборен авторски джу-бокс. Обичайно за „Сцена в Jazz-а“, след спектакъла актьорът ще остане за среща и разговор с публиката.

Двадесет годишното присъствие на Ованес Торосян на сцена е своеобразно явление за българския театър. Перманентното му излизане от образа на комфорта е показателно за ролята му в театъра и различните му форми. Бидейки актьор, пърформър, режисьор и автор на текстове, Ованес се заявява и утвърждава като артист с характерни търсения и собствен подход. Разнообразието в творческия му континуум демонстрира увереност и удовлетворение спрямо естетическите предизвикателства, които сам си поставя.

До голяма степен артистичната персона на Ованес е свързаната с Театър „Реплика”  Тяхната мисия е да извадят изкуството извън системата и да го използва като камък, хвърлен срещу щампата на статуквото, според което всички живеем. С една цел – да ангажира публиката наистина.

Сцена в Jazz-a e платформа за съвременни сценични форми, случващата се в Bee Bop Café, с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина