АктуалноГрадътНовини

Румен Радев: Доказали сме, че можем да се обединяваме и цивилизовано да постигаме големи цели (ГАЛЕРИЯ)

Урокът от Съединението е, че можем да преодоляваме различията си в обща посока и това не е повод за разкол, а богатството на нацията ни

Обединителна реч по повод 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия произнесе президентът на страната Румен Радев по време на традиционните чествания в Пловдив. От трибуната на паметника на площад „Съединение“ Радев заяви, че българският народ е доказал, че сме узрели да преодоляваме разделенията си в името на просперитета на нацията.

„Време е да излекуваме комплексите за политическа обреченост“, коментира Радев Съединението в контекста на политическите събития днес, като исторически урок. „Доказали сме, че можем да постигаме големи цели, да го правим цивилизовано. Успели сме в миналото, можем и днес“, заяви президентът на Република България.

„Ключът е в духа на Съединението, че сме един народ. Чувство, което с времето бе корозирано от идеологически, класови и други деления.
Макар, че сме различни, ние сме един народ, и това не е повод за разкол, а част от богатството и потенциала на нацията“, каза още Радев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина