Радомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български автори

Избори 2021 Новини

„Пловдив е културният и духовен център на България и за това целенасочено и със сърце ще продължа да работя  за културните проекти на града”, категоричен е третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Снощи той присъства на церемонията по връчването на националната награда „Христо Г. Данов” за принос в националната книжовна култура.

Юристът от гражданската квота заяви, че в програмата на ГЕРБ за следващия управленски мандат културата е изведена като важен приоритет. Заложени са мерки за насърчаване на създаването на културен продукт, сред които трайно подпомагане на съвременната българска литература, представянето й зад граница, развитие на училищните библиотеки, подпомагане на книгоиздаването и др.

„Пловдив се промени и се променя пред очите ни. Стъпка по стъпка през последните 12 години от управлението на ГЕРБ той стана елитен европейски град. Доказателство за това е спечелването на титлата „Европейска столица на културата“ през 2019-та година”, каза още Радомир Чолаков. Той допълни, че Пловдив е култура и за това е необходимо да бъдат поставени високи и ясни цели, които после да бъдат реализирани. Една такава цел според него е изграждането на сграда на пловдивската опера.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.