НовиниСъдТемида

Прокурори и съдебни служители изнесоха открит урок пред ученици от ЕГ „Иван Вазов“

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура –  Пловдив, и Анна Костадинова, административен секретар в Апелативна прокуратура – Пловдив, изнесоха вчера открит урок пред ученици от 9 клас от Езикова гимназия „Иван Вазов“, гр. Пловдив. Те гостуваха по повод предстоящия Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител – 16 април.

На срещата присъстваха и ученици от гимназията – младши посланици на Европейския парламент.

Прокурор Атанас Илиев разказа за професията на прокурора, за правата и задълженията на гражданите, за конкурсите за назначаване на магистрати, за съдебната система, както и за опасностите в интернет мрежата и др. теми, по които учениците искаха да получат отговори. Анна Костадинова обясни каква е професията на съдебните служители, техните задължения, как може да се подаде сигнал или жалба в прокуратурата, за етичния кодекс, структурата на деловодствата и др.

На открития урок присъстваха Вихра Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов“, Анелия Митева, преподавател по философия в училището и старши посланик на Европейския парламент, както и класните ръководители на деветокласниците – Елена Керманова, Виктория Лахчиева и Теодора Пампулова, педагогически съветник.   Учениците задаваха много въпроси. Срещите с прокурорите ще продължат и с открити уроци в други класове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина