ЗдравеНовиниПУЛС

Проф. Кантарджиев: Смъртта на 57-годишната жена няма връзка с ваксинацията

 

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев заяви пред Нова телевиция, че смъртта на 57-годишната жена от Йоаким Груево часове след ваксинацията й с Астра Зенека не е свързан с инжектирането на препарата.

„Моето мнение и на моите колеги е, че смъртта на 57-годишната жена няма връзка с ваксинацията, дори патоанатомът се е свързал с австрийски паталози, правили аутопсии при такива случаи, и те са казали, че няма данни за вътресъдово съсирване и масова тромбоза. Патоанатомът, направил аутопсията, сподели, че са взели материали за изследване, за да видят изкарала ли е коронавирус. Жената няма тела за COVID-19. Направен е и PCR тест, изключен е коронавирус. Това е жена със съдова болест. Има данни за прекаран преди години инфаркт, сърцето е доста увредено, имало е запушване на кръвоносните съдове, основно на сърцето. При някои от тях то е на 100%, което е смущаващо. Най-вероятно е да е получила това и без ваксинирането, защото става дума за един годишен ход на запушване, на атеросклеротични отлагания, белият дроб е бил в отток“, обясни проф. Кантарджиев в сутрешния блок на Нова тв.

За случилото се е уведомен и директорът на Европейската агенция. Очаква се писменото становище на европейския регулатор. Няколко държави извършват изследвания и анализ, освен България, изтъкна Кантарджиев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина