ИзбориНовини

Президентът поиска саморазпускане на парламента и предсрочни избори

Пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори, каза пред журналисти президентът Румен Радев на връх Шипка, цитиран от Дневник. Държавният глава  участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея.

Президентът смята, че предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. В подножието на Шипка Радев той коментира, че отмяната на масовите тържества не може да спре свободната воля на хората да почетат саможертвата на героите. По думите му управляващите са повторили „срамния сценарий от 3 март“, когато всички тържества се проведоха, а сценарият е бил президентът да не се качи на Шипка и да не говори.И допълни, че държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания и днес те се организират по гражданска инициатива, без никакви партийни цветове.

„Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекетът зад неграмотните брътвежи за нова конституция. Днешният парламент е дискредитиран, загубил е вече и легитимност, и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си за 24 часа. Единственото вярно решение това е саморазпускане на това Народно събрание“, каза президентът. И посъветва всички българи да не „попадат в капана на Борисов“ с проекта за нова Конституция. „Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време, и целта е и личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото. Ще има такива дебати, те трябва да се проведат, но след оставки“, каза Румен Радев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Този е най-позорния президент на България, който трябва да бъде изтрит от историята ни. Толкоз целенасочено да защитаваш лобито си, дори и въпреки националния интерес… Насъска българи срещу българи, тласка ни към безумно харчене на пари за избори, говори злобно и разрушително…

  2. Радев изпълнява руски инструкции, които, естествено, са вредни за България. Ние трябва да се върнем назад, да станем нещо като Молдова. Ако не беше толкова злобен и тъп щеше да е още по-опасен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина