НовиниСъдТемида

Предадоха на съд младеж, обвиняем за палеж на апартамент в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 19-годишен младеж с инициали А.К. Той е предаден на съд за това, че на 27.10.2019 г. в гр. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е запалил апартамент със значителна стойност – 45 000 лева, като пожарът се е разпрострял върху съседно жилище и от деянието са последвали вреди за собствениците.

Престъплението е квалифицирано по чл. 330, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 октомври 2019 г. обвиняемият А.К., който тогава бил на 17 г., отишъл до дома на свой познат на ул. „Гледка“ в гр. Пловдив. Търсил го, защото няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, А.К. влязъл в жилището на своя познат през незаключената входна врата. Обиколил стаите и установил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е успял да си върне телефона и решил да запали апартамента.

Пламъците обхванали стаите и се разпространили към жилището на горния етаж.  А.К. напуснал кооперацията и се отдалечил заедно със свои приятели. След сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на РСПБЗН, които потушили пламъците. Щетите от пожара не са възстановени.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина