АктуалноГрадътНовини

Полиция не допусна протестиращите до Росенец, местят се пред Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов написа, че е поискал допускане на протестиращите, но полицията е отказала

Голямо количество протестиращи не бяха допуснати до мястото, за което имат разрешително за събиране на пътя край Росенец, който е държавна собственост. Въпреки разрешително, което им е издадено от Община Бургас, тази сутрин там кордон полицаи не допусна нито един от протестиращите срещу Ахмед Доган и Летните сараи. За сметка на това десетки привърженици на ДПС с партийни шапки и тениски бяха безпрепятствено вкарани от служителите на МВР в посока Летните сараи.

Събитието е проследено на живо от профила на активиста на „Демократична България“ Ивайло Мирчев, който е един от подалите заявление за събирането на граждани, който отново бе заедно с един от лидерите на коалицията Христо Иванов и общинския съветник Димитър Найденов. Зад тях имаше още десетки автомобили с граждани. Пред камерата един от полицаите лично заяви, че поема отговорност за допускането на привърженици на ДПС и недопускането на останали граждани по пътя държавна собственост.

Малко по-късно протестиращите обявиха, че се местят пред Община Бургас. Скоро след това кметът Димитър Николов заяви, че е разговарял с директора на Областната дирекция на полицията с искане да се допуснат гражданите и общинския съветник до точката, на която им е разрешено събиране. Комисар Сотиров е заявил, че „носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност.“

снимка: Кадър от лайв видеото на Ивайло Мирчев

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина