КриминалеНовини

По малко над 1 година затвор за двама рецидивисти, хванати да крадат 80 000 лева

По малко над 1 година в затвора ще изкарат двама рецидивисти, хванати в моомент на кражба на близо 80 000 лева от дома на мъж в Сопот. При условия на опасен рецидив, двамата влезли в къщата на пострадалия през март миналата година и опитали да вземат 77 130 лева, но били задържани от полицейски служители. Двамата са признали вината си и са сключили споразумение с прокуратурата.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени В.К., на 58 г., и В.С., на 57 г., за това, че на 16 март 2021 г., в гр. Сопот, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив, са направили опит да отнемат чужди движими вещи – сумата от 77 130 лева, от владението на пострадалия мъж, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят,като деянието е останало недовършено и стойността на вещите е в големи размери – престъпление по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 ал. 2 вр. чл. 195 ал. 1  вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на В.К. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, а на В.С. – наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, като и за двамата е определен първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата. В.К. и В.С. са признали вината си по повдигнатото обвинение. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

По делото е установено, че двамата подсъдими предварително се подготвили да извършат кражба в дома на пострадалия мъж, който бил земеделски производител.  На 16 март 2021 г. в гр. Сопот, те влезли в къщата, за да вземат парите – сумата от 77 130 лева, но не успели, защото били задържани от полицейски служители.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина