АктуалноКултураНовини

Пловдивската опера се включва в общ дигитален културен афиш

Оперите и филхармониите в България се обединиха в общ културен афиш

Опера Пловдив се включва в общия афиш за онлайн класическа музика в България

Държавните музикални културни институции, обединени в любовта към изкуството и грижата към публиката си, създадоха общ афиш „Заедно в кризата“ за своите онлайн излъчвания и инициативи. Колективният талант и енергията на над 3500 артисти и музиканти са събрани заедно в едно с грижа за опазване на духовното здраве на България.

Опера Пловдив представя премиерните епизоди от рубриката „Изкуство в тишина“ – понеделник, сряда и петък от 18:15 часа, едновременно във Facebook страницата си и Youtube канала на институцията. Платформата представя поредица онлайн интервюта с артисти – певци, танцьори, музиканти и художници, както и журналисти и общественици за процеса на творене в условията на изолация. Документалният формат има за цел да представи различни подходи към създаване на изкуство без публика, да изследва нагласата на творците, както и да осигури палтформа за виртуална среща със зрителите. Опера Пловдив подготвя и иновативно съдържание за деца – музикални приказки и творчески уроци по актьорско майсторство и балет, на facebook страницата на Академията на Госпожа Опера.

В афиша „Заедно в кризата“ са включени седмичните онлайн програми на институции като Софийската Филхармония, Софийската опера и балет, Музикалният театър, Оперите театри във Варна, Стара Загора и Русе, и др. Съдържанието с връзки към сайтовете със съдържанието ще се публикува от участниците всеки понеделник

Опера Пловдив обработва и музикалния си архив от документални видео записи, за да сподели съвсем скоро най-доброто от своите спектакли с публиката!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. OPEN OPERAторката по този начин заслужава удвоено, ако не УТРОЕНО трудово възнаграждение.
    Както и процент от продадените билети.
    ГОЛЯМ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина