Актуално

От „Виктория груп“ потърдиха, че Вълчо Арабаджиев – младши е арестуван

Снимка: Ерген на годината 2016

Дружеството разпространи официална позиция за акцията на Спецпрокуратурата

От централата на "Виктория груп" днес бе разпространено официално съобщение до медиите, от което става ясно, че неопотвърдената информация за ареста на Вълчо Арабаджиев-младши* е истина.

В становището на холдинга се изразява позиция по повод действията на прокуратурата в хотелите на веригата. Вижте целия текст без редакторска намеса:

„Обръщаме се към средствата за масова информация, с оглед случващото се от вчерашния ден в хотелите „Марица“ в гр.Пловдив и „Маринела“ в гр. София – част от хотелиерска група „Виктория груп“. Във връзка с ареста на г-н Вълчо Арабаджиев – младши като член на фамилията Арабаджиеви и свързването на неговото име с извършени данъчни престъпления считаме, че никой не може да бъде обявяван за виновен за извършено престъпление публично, чрез средствата за разпространение на масова информация, преди произнасяне на българския съд с влязла в сила присъда, особено за тежки умишлени престъпления.

Презумпцията на невинност е основен принцип в наказателното право, прогласен в защита на правата на всеки човек. По отношение на направената от медиите привръзка на случващото се с успешно изпълнената от хотел Маринела обществена поръчка за настаняване на делегатите от клас А по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, Ви припомняме, следното: Хотелските услуги по настаняването на делегатите бяха възложени на хотел Маринела въз основа на законово проведена процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет.

Хотел Маринела беше единственият участник, който отговори на всички изисквания, заложени в документацията на Възложителя – Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС. Всички останали участници бяха дисквалифицирани, поради допуснати от тях нарушения и неизпълнение на изискванията на Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС. В хода на изпълнение на настаняването, екипът на хотел Маринела работи денонощно с цел да предостави безупречни услуги за високопоставените си гости. Договорът беше изпълнен качествено и в срок, като Екипът ни получи множество благодарствени писма за положените усилия, гъвкавост и денонощна работа по организация на проведените в хотела събития.

В хода на извършените проверки екипите на проверяваните хотели оказват пълно съдействие на разследващите органи. Ще направим всичко необходимо, за да съдействаме максимално за изясняване на обективната истина. През последната година компанията е проверявана многократно и не са констатирани закононарешения.“

*Вълчо Арабаджиев – младши е син на бизнесмена Ветко Арабаджиев, наследник на известната бизнес фамилия. 21-годишният млад предприемач е учил в престижния швейцарски колеж “Льо Розе”. След като го завършва продължава образованието си в университет в Лондон. Вълчо владее английски, френски и испански език.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. вълчо владее езици. само името му като кажеш и смях. как се представя във франиция или испания. ако не са краденети пари на родители му тоя и една курва не може да си поръча

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина