НовиниСъдТемида

Окончателно: Шефът на Банка Менду и жена му остават в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста лихварят Стефан Асенов, извесген като Банка Менду и жена му Катя Симеонова.

Срещу него са повдигнати четири обвинения – за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещение за развратни действия.

Деянията са извършени през периода от май 2010 година до май 2020 година, като става дума за раздаване на заеми срещу лихва в размер на 800 000 лева, както и за избягване установяването на данъчни задължения в размер на 50 000 лева. Срещу жена му Катя Симеонова, e повдигнато обвинение за пране на пари за близо един милион лева, както и за данъчни престъпления.

Апелативният съд прецени, че за петте месеца, които са изтекли от първоначалното „задържане под стража“ на обвиняемия, съобразно  доказателствата по делото, продължава да е налице обосновано подозрение, че  Стефан е съпричастен към повдигнатите му обвинения. В хода на разследването обоснованото предположение е укрепнало и се е надградило. Не е отпаднала и опасността от извършване на престъпления при по-лека мярка за неотклонение, смята съдът.

Определението е окончателно.

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитниците на обвиняемия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина