НовиниСъдТемида

Обвиниха 38-годишен за фалшива шофьорска книжка

Купил я от Англия за 500 паунда

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу него за  използване на неистинска шофьорска книжка

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж с инициали А.Б., на 38 г. Той е предаден на съд за това, че на 12.12.2020 г. в с. Долна махала, обл. Пловдив, пред полицейски служител съзнателно е ползвал неистински официален документ  – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е дадено вид, че е издадено на 20.07.2017 г. в Кралство Великобритания. Престъплението е квалифицирано по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 12 декември 2020 г. в с. Долна махала, около 21,15 ч., полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от А.Б. Те поискали от водача да представи документите за автомобила и шофьорската книжка. Обвиняемият им предал свидетелство за управление, издадено в Кралство Великобритания. На полицейските служители им направило впечатление, че документът се различава по външни белези от другите удостоверения, издадени в тази държава.

Установено е, че А.Б. работил дълго време в Англия. Там се снабдил със свидетелството за управление от непознати лица срещу 500 паунда.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимката е илюстративна/lanmakrea

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина