АктуалноГрадътКултураНовини

Обсъждат смисъла от ограда и заключване на Дондуковата градина

В организираното от граждани обсъждане ще се включи районният кмет Георги Стаменов, арх. Антоанета Топалова и други експерти

Обществено обсъждане за смисъла и нуждата от ограда около Дондуковата градина и идеята тя да се заключва през нощта организират днес граждани. В него ще се включи районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов, както и специалисти – архитектите Антоанета Топалова и Петкана Бакалова и ладншафтният архитект Станимир Шаламанов.

„За първи път в градоустройството на Пловдив е предвидено парк да бъде заграден с ограда от ковано желязо със средна височина 2 м и обща дължина 441,29 м, чиято цел е „по-голяма сигурност на обекта“. Предвижда се да бъде въведено и работно време – от 6 сутринта до 24 часа вечерта и по-този начин да се контролира достъпа до градината. Подобна намеса в градското пространство поставя сериозни въпроси за неговото използване като например кой има право на достъп до него и по какъв начин, трябва ли той да бъде регулиран, как се вписва тази намеса в българските традиции в урбанизма, които целят именно широко отворени и използвани от всички обществени пространства“, пишат организаторите на събитието.
Объсждането ще се проведе днес, 12 май, в самия парк Дондукова градина от 17:30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина