АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпорт

Общината ще трябва да купува нови седалки за стадион „Ботев“, трябват поне 1,6 млн лева

Не повече от 100 000 лева ще са нужни за възстановяване на тревното покритие

Закупените преди години седалки за стадион „Христо Ботев“ не отговарят на изискванията. Това стана ясно на пресконференция в Община Пловдив днес. По тази причина ще трябва да се намерят средства за закупуване на нови 18 777 седалки за съоръжението.

Сегашните не отговарят на изискванията на УЕФА, като новите ще трябва да са сгъваеми и да не могат да горят. Това уточни и собственикът на строителната компания ПИМК Илиян Филипов, които правят стадиона. Той е категоричен, че с наличните отпуснати средства съоръжението ще бъде завършено до етап да има лиценз за мачовете в „А“ група и за Купата на България, но без закупуването на седалките и обработката на терена. Те са ангажимент на община Пловдив и не влизат в последната поръчка.

Малко под 100 000 лева ще струва ревитализацията на тревното покритие, стана ясно още на срещата. Цялата сума с новите седалки ще излезе около 1,6 млн лева, като засега не е ясно откъде ще бъде осигурена тя. Решението трябва да мине поне през Общински съвет, ако средствата са общински.

Припомняме, че по настоящия проект стадионът ще бъде частично завършен, като що се отнася до футболната част всички помощни съоръжения ще бъдат преместени под сектор „В“, а не под централната трибуна. Козирката няма да бъде изпълнена в цялост, като ще се монтират само частично конструктивни елементи, върху които ще се постави осветление. Покрити ще бъдат само малко повече от 1000 места на централната трибуна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина