Актуално

Новото българско кино с 4 премиери на Киномания

Режисьорите на филмите и част от актьорския състав ще бъдат специални гости на кинопанорамата  в Пловдив

Остават само 6 дни до началото на 10-тото юбилейно издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив, което ще се проведе от 19-ти до 29–ти ноември в „LUCKY Дом на киното“. 44 прожекции ще бъдат реализирани и в двете зали на киното. Билетите са в продажба от днес, след 17:00 часа на касата на киното.

Акцент на фестивала в София ще бъдат българските филми, като най-добрите заглавия от тях ще можем да видим и в Пловдив. В програмата са включени 4-те най-нови български заглавия, а специално, за да ги представят на пловдивската публика ще присъстват част от създателите и актьорите. 

Специален гост на КИНОМАНИЯ Пловдив ще бъде и Ивайло Христов, за да представи филма си “Каръци”. Черно-белият филм с Ованес Торосян,  Елена Телбис и Деян Донков разказва за тинейджъри в малък провинциален град, в който концерт идва да изнесе любимата им група. Досега филмът взе 3 награди  на Московския кинофестивал, включително за най-добър филм и отнесе най-големите призове на фестивалите „Златна роза” и „CinEast”.

“Докато Ая спеше” на режисьора Цветодар Марков също взе награди на Златна роза. Филмът с участието на Стефан Денолюбов, Георги Кадурин, Юлиан Вергов, Стефан Мавродиев разказва за 7-годишната Ая, която  прекарва много време в театъра, защото баща й Асен е актьор. Но когато илюзиите на Асен рухват, той ще трябва да успее да преоткрие себе си с безрезервната подкрепа на жена си и безкористната обич на дъщеря си.

Най-сетне ще може да гледаме дългоочаквания филм на Петър Попзлатев „Аз съм ти”, инспириран от недовършения роман на Димитър Димов „Роман без заглавие” и неговото продължение „Адриана” на Теодора Димова. В продукцията са ангажирани куп звезди – Деян Донков, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Михаил Билалов, както Жанет Спасова и Ирмена Чичикова. Филмът е носител на 5 награди “Златна роза” и 3 награди на Филмовата академия.

Международната продукция с Виолета Марковска и Михаил Билалов – „Жената на моя живот” с режисьор Антоний Дончев също ще има прожекция в Пловдив. Филмът е разказ за 6-годишния Азад (кюрд от Ирак), който е сгоден за Виан, но войната ги разделя. 13 години по-късно, на път към Европа, той я среща и се влюбва в нея, без да я разпознае. 

Работното време: от 16.30 до 21:00 часа/ Събота и Неделя от 10:30 до 21:00 часа. 

Онлайн резервации и продажба на билети – boxoffice.bg.
Цена на билета: 6 лв. Карта за 5 прожекции: 25 лв.
Цени за детските филми: 2лв за деца, 4 лв за възрастни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина