АктуалноГрадътКултураНовини

Ново и старо: книжарница Хермес и магазин Бонжур

Първата верига магазини по западен образец, в която можеха да се закупят многобройни вносни стоки, предизвика фурор с откриването си, но не устоя на конкуренцията в следващите години

„Bonjour“ ще се запомни със западните стоки, по които се захласваха преди 20 години малки и големи. До откриването му вносните парфюми и козметика, играчки, както и модерните кухненски уреди и непознатите дотогава храни, които се предлагаха там, можеха да се купят единствено от Кореком. В началото разкриването на обекти от веригата предизвика истински фурор и бързо се разрасна до 50 магазина из страната, като паралелно беше сред най-големите дистрибутори, които показаха на българските потребители марки като Gillette, Procter&Gamble, Tefal и др.

Цените не бяха никак ниски за стандарта в страната ни и пазаруването там бе истински празник и цялостно изживяване с внимателно разглеждане, обстойно избиране и след това истинска наслада от всяка направена покупка.

За съжаление, постепенното навлизане на пазара на все повече вносители и ценовата конкуренция допринесе за постепенното залязване на бранда и доведе до окончателното затваряне на обекта в Пловдив през 2011 г.

Прочетете още във виртуалния гид LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина