АктуалноГрадътНовини

Нов опит за нормален тротоар покрай разрушената къща на „Гладстон“ 12

Инвеститорът, разрушил настилката, най-накрая купи идентични тротоарни плочи за ремонта

Втори опит за ремонт на разрушения тротоар край улица „Гладстон“ 12 започва днес. Инвеститорът, съборил къщата – паметник на културата, беше унищожил и публичната пешеходна настилка край отдел „Екология“ на общината. След предписания от район „Централен“ и няколко сигнала от „Под тепето“, той се задейства преди няколко дни и прати екип майстори.

„Трудът“ им обаче бе плачевен и предизвика единствено насмешка и, на практика, още повече трудности за преминаващите граждани. Днес, 16 ноември, няколко дни след псевдо-ремонта, на място са струпани шестоъгълни тротоарни плочи, с които да се възстанови наистина тротоарът.

След абсурдното „сглобяване“ на тротоара, районната администрация е взела по-радикални мерки, принуждавайки инвеститора да направи ремонт на ремонта. След първото предписания и „разкошно“ свършената работа от инвеститора, от район Централен са пратили писмо, с което дават срок от седем дни тротоарът да бъде оформен както трябва. Ако това не се случи в срок, глобата ще бъде 3 хиляди лева.

Тротоарът до днес, след т.нар. ремонт

След като приключи и този, втори опит, за ремонт на 10-те квадратни метра пешеходна настилка, ще проверим дали публичната собственост е възстановена във вида, преди да бъде унищожена заради събарянето на сградата културно наследство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина