КултураНовини

„[Не]реалност“ се открива днес в галерия Капана

След четиригодишно прекъсване любимият проект на пловдивчани „Арт Позитив“ на Сдружение „Изкуство днес“ се завръща с изложбата [Не]реалност. Откриването е днес – 17 март, 17:00-20:00 часа в Галерия „Капана“ в Пловдив, ул.„Райко Даскалов“ №29

Тази година с нова сила ни изправя пред въпроси с житейски характер, засягащи не само чисто физическото ни оцеляване, но и всичките ни навици и представи за самото ни съществуване в света. Все повече и повече мястото ни на сигурност, комфорт и дори развлечение се измества от реалното към виртуалното. Там ли се крие единствената възможност за близост, присъствие и съпричастност?

До колко реалното може да стане виртуално и това задоволява ли човешките потребности към света?

Именно защото самото изкуство е своеобразен тип виртуалност, то концептуализира реалност, надхвърляща същността на самата предметност. От друга страна присъства и разсъждението върху сегашната действителност на човечеството, в която виртуалното едновременно е ултимативната възможност за сливане и голямата пропаст на отдалечаването, поради самия факт на своята „не-реалност“.

Изложбата се осъществява със съдействието на Министерство на културата и може да бъде разгледана до 10 април 2021 година. Работно време: вторник-неделя от 10:30 до 18:00 ч., почивен ден – понеделник.

Още по темата вижте в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина