ГрадътНовини

НАП и общинският инспекторат тръгнаха на съвместни проверки по автосервизи

Един обект е затворен, поради липсващ касов апарат

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП-Пловдив извършиха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори през изминалата седмица. Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина, съобщи директорът на ПОИ Борислав Димов. В акцията участваха също представители на районните полицейски управления и представители на „Общинска полиция“

Заради установени нарушения са съставени седем констативни протокола, четири предписания и два акта. Един обект е бил запечатан заради липсващо фискално устройство. В два от проверените автосервизи е установено нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС, заради което са им съставени актове. Издадени са им и предписания да разчистят прилежащия терен и да представят пред директора на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за класификация на отпадъците.

„За първи път предприемаме съвместни проверки с НАП и са ефективни, затова ще продължат. Те се извършват на място и по документи във всички райони на Пловдив. По време на тях се проверява дали съответната фирма разполага с нужните разрешителни документи за дейността. Вулканизаторите трябва да представят и договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми с цел тяхното безопасно рециклиране. При проверките в автосервизите акцентът е дали спазват наредбите за чистота и управление на отпадъците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина