КриминалеКултураНовини

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на  ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот“, бе даден само преди няколко седмици от директора на пловдивската полиция 

Тесен се оказа двора на училище „Христо Ботев“ в Крумово на 4 март.  Третокласници от училището,  участваха в открит урок по безопасност на движението и показаха своите знания за правилата на пътя.

С демонстрации те разиграха реални ситуации на пътното платно, а заедно с инспектор Ботьо Гиргинов  от сектор „Пътна полиция“ Пловдив, коментираха действията на своите връстници.

В края на урока петокласници от клуб „Млади еколози“  на  учебното заведение, заедно със своите учители и служители на полицията, засадиха дръвче- символ на бъдещето.

Закупените от ст. комисар Йордан Рогачев дръвчета ще бъдат засаждани в двора на всяко учебно заведение, в което служители на полицията изнасят урок по безопасност на движението и ще  напомнят на подрастващите за грижата към човешкия живот.

С личен труд в инициативата се включиха и  ученици от  професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев” в град Пловдив. В часовете по практика  те изработиха дървени табелки с формата на знак „СТОП“, на които е изписано посланието от кампанията на пловдивската полиция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина