ГласовеИзбориМненияНовини

Манол Генов повежда червената листа в областта

Масови самоотводи на близки до Георги Гергов социалисти и в областта, след като това се случи в БСП-Пловдив

Областният съвет на БСП- Пловдив подреди номинираните кандидати в листата за парламентарните избори 2021 на свое заседание вчера. Част от номинираните, все приближени до изключения от партията бивш областен лидер Георги Гергов, си направиха самоотвод. Така нито един от приближените му в областната структура на партията не остана на избираемо място. Очаквано най-много гласуваха за настоящия народен представител Манол Генов, който води листата във варианта преди окончателното й одобрение по устав от Националния съвет на БСП. След него е друг депутат от 44-ото Народно събрание- Веска Ненчева от Карлово. Третото място е отредено за коалиционен партньор или гражданска квота, като почти сигурно е, че то е запазено за Димитър Георгиев, който и сега е част от парламента. Той е и член на изпълкома на БФС. На четвърто и пето място за Светозар Савчев от Първомай и Петър Антонов от Раковски.

„ Окончателният вид на листата ни за парламентарните избори очакваме да стане ясен до дни след обсъждане на заседание на НС на БСП, както задължават уставните правила. Съзнавам, че областната партийна организация преживява не лек момент с процедурата на номинации, провокиран в сериозна степен от умишлен бойкот на част от актива на някои от общинските организации и конкретни наши членове. С огорчение приемам това, че част от номинираните си направиха самоотвод , други блокираха кандидатури на свои общински номинации, без за целта да има ясно и аргументирано посочени мотиви”, коментира д-р Емил Караиванов, председател на Областния съвет.

„ Некоректно е и открито против интересите на партията и целите на предизборната кампания да се отказваш от участие в листата и веднага след това да търсиш медийно внимание, как от листата са се отказали номинации или тя била недостатъчно представителна вследствие на това”, допълни д-р Караиванов.

„ Всеки, който иска БСП-Пловдив област да се представи максимално легитимно и с най-достойните си лица на тези избори, не би допуснал да има умишлени и користни бойкоти на номинирани, без аргументи същите да са в полза на общопартийния и обществен интерес”, каза още д-р Емил Караиванов след заседанието.

На заседанието областният актив взе и решение, с което дава висока оценка на изтичащия мандат на Президента на Република България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Като подкрепя категорично заявеното намерение на Президента Радев и вицепрезидента Йотова да се явят в надпреварата и на предстоящите наесен президентски избори, Областният съвет на БСП-Пловдив предлага НС на БСП да подкрепи кандидатурата им в оперативен срок веднага след парламентарните избори.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина