АктуалноКултураНовини

Лятото в Капана ще е изпъстрено със събития

Книги, джин фест, Биг бенд и Капана фест са само малка част от поредицата, която ни предстои  на различни локации в любимия квартал

Лято е и Община Пловдив отново има удоволствието да покани пловдивчани и гости на града на поредица от събития, които ще се случат на различни локации в любимия квартал Капана, сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

Очакват ви разнообразни културни събития – концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки.

Даваме началото днес 29 юни!

Николай Пеев, VisionBooks & Бар „СандъкЪ“ канят на едно фантастичното литературно събитие за това лято – представянето на книгата „7 Писатели в космоса“ с автора Николай Пеев е тази вечер от 18:30 ч. в Whisky & Gin bar Sandak \ СандъкЪ. Заповядайте на шеметно приключение, а Ваши спътници са истински суперзвезди в литературата от ранга на самия „Крал“ – Стивън Кинг.

Представете си една седмица, прекарана с най-известните писатели от 7-те континента на нашата планета… Сами… В Космоса…Представете си, че целият свят ви гледа „LIVE” по телевизията, в реално време. Гарантираме, че всичко ще бъде наред, защото Ваш пилот е най-напредналият изкуствен интелект създаван някога от човек.

Тези от Вас, които познават предишните книги на автора – фантастиката „Денят на Инвикта“ и трилърът „Интервюто“ ще бъдат приятно изненадани от интригуващи препратки и към тях.

Събитието ще се проведе на открито, на площадчето пред Бар „СандъкЪ“, за да спазваме добрата приятелска дистанция на чист пловдивски въздух.

На място ще могат да бъдат закупени и от трите книги на автора, с автограф и индивидуално послание за всеки от Вас. Затегнете коланите, изберете фантастиката и не се страхувайте, каквото и да прочетете. Няма нищо страшно в Космоса, нали?

През уикенда (2 – 4 юли) нашите партньори от „Библиотека за идеи“ организират Street Gin Fest. Второто издание на Street GIN Fest Kapana в Капана- квартал на творческите индустрии ще се състои на на ул. Константин Стоилов (точно над @WhiskyAndGinBarSandak).

Street GIN Fest се организира от @BibliotekaZaIdeiISybitia и @WhiskyBarSandak. Участие ще вземат както вносители и производители на джин, така и най- добрите коктейл барове и професионалисти в миксирането.

В три поредни дни и вечери ще се разхлаждаме с множество джинове в различни стилове и от различни държави, комбинирани с ароматни подправки, свежи цитруси и плодове. Ще ви предложим открити барове, на които в приятелска атмосфера да се насладите на комбинирането на джин с тоник и разнообразни добавки, на крафт коктейли, улична храна и много добро настроение.

Събитието ще се проведе под открито небе, в приветливи шатри, романтични вечерни светлинки, разхлаждащи наслади за сетивата и приятна музика на живо.

Какво още да очаквате от лятото в квартала на творческите индустии може да видите в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина