АктуалноГласовеМненияНовини

Когато обучението е отдаденост

Родителите на ученици от НУ „Климент Охридски” с искрени адмирации към труда на учителите

 „Адмирациите са за вас, уважаеми учители!!!

Много ми се иска в това време на социална изолация, в тревога и в неяснота, да оценим и да добием една друга представа за образованието и за учителите на нашите деца. В една напълно нова ситуация за няколко поколения хора, се наложи на българския учител да мобилизира себе си, семейството си и своите ученици. Наложи му се да борави с нова материя, технология, платформа, та дори език. И то от днес за утре, и за неопределено време напред. Искам да аплодирам целия колектив на НУ „Климент Охридски” за бързата организация на работния процес, за лесната комуникация учител-родител-ученик, за ежедневния труд, който полагат да организират учебния процес чрез платформи като Classroom, Google Meet, имейли. Ежедневно подготвят различни образователни и интересни материали за децата ни под формата на тестове, рисунки, жива връзка и проекти. А повярвайте ми, в обстановката, в която се намираме, подготвени нямаше, още по-малко нашите деца. Възхищавам се на търпението, вниманието и отдадеността на преподавателите към децата ни. Те успяват така да преподават, че децата ни не усещат толкова силно социалната изолация, в която се намираме. Успяват да достигнат до децата и децата до тях, а това е един целодневен труд на преподаване, подготовка на материали, проверка на свършената работа и отново подготовка за утрешния ден, а все пак и те имат семейства. Зная, че за всеки е ново положението и състоянието, в което се намира. Зная, че е трудно да се организира деня, но зная че и нашите учители от НУ „Климент Охридски” са загрижени за нашите деца, за тяхното днес и утре и за това да има утре. Благодарим Ви!”

С това писмо се обърнаха към нас родителите на възпитаниците на едно от първите пловдивски училища, които реагираха светкавично на създалата се ситуация около коронавируса.

Начално училище Климент Охридски в район Южен е създадено през далечната 1935 година, носител на орден „Кирил и Методий” ІІ-ра степен, а за 2019/2020 г.   е учебно място на 259 ученици от І до ІV клас, организирани в 11 паралелки.  Още преди официалното обявяване на извънредното положение и удължаването за неопределено време на тогавашната грипна ваканция, в сградата на школото колективът успява своевременно да  координира учебния процес в онлайн среда.

Този начин на обучение под формата на задачи, интерактивни занимания и образователни игри създава и една много по-здравословна връзка на учениците с електронните устройства. Той им показва нагледно, че те не са само за забавление, но и успешно могат да помагат в ученето, а днес и да ги разтоварват от строгата социална изолация.

Всеки преподавател неуморно и с голямо желание подготвя материалите си за деня и през цялото време е на разположение за въпроси, отговори, консултации и проверки, които често продължават и извън регламентирания работен ден. Няма обаче ученик, който да бъде непроверен и поощрен, когато се е справил добре.

В контекста на твърдението на министъра на образованието, че най-ранната дата в сегашното положение за връщане в клас е 14-и май, родителското настоятелство към НУ „Климент Охридски смята, че работният процес се движи по план и електронното обучение успешно изпълнява целите си с общите усилия на преподаватели, администрация, ученици и родители.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина