Актуално

Каракачанов вика на обучение отговорниците за мобилизация в държавните и общински структури

Името, което фигурира в заповедта е на служител от Апелативна прокуратура – Пловдив, който не е на длъжност „прокурор“

„Има такъв служител в Апелативна прокуратура – Пловдив. Той не е повикан в запас, а е включен в курс за обучение на хора, които отговарят за мобилизационната подготовка, каквито има във всяка една институция.“ – това гласи официалният отговор на въпрос на Под тепето от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Припомняме, че в понеделник министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за включването в курс по военна подготовка в академия „Георги С. Раковски” на общо 14 души от три министерства – МО, МФ и МИ, Столична община, Челопеч, Апелативна прокуратура – Пловдив, агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ и Лукойл. Сред тях има три жени. Единствен представител на Пловдив в заповедта е Димитър Попов от Апелативна прокуратура – Пловдив. В Апелативна прокуратура – Пловдив няма такъв прокурор, установи проверка на Под тепето. Останаха въпросите това грешка ли е или става дума за служител, който не е на длъжност прокурор.

Екипът ни благодари за бързата реакция и уточнението, че всеки държавен и общински служител, който има в длъжностната си характеристика такива задължения, трябва да преминава такова обучение периодично.

От казаното би следвало, че таксата, определена за курса е дължима от съответната държавна и общинска институция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина