КриминалеНовини

И в РУ-Карлово украинските граждани могат да се явяват за издаване на регистрационни карти за временна закрила

Граждани на Украйна, които се намират на територията на Пловдивска област, могат да се възползват от възможността да подадат документи за временна закрила и в Карлово. В сградата на полицията на ул. „Ал. Стамболийски” № 1 има обособено допълнително работно място, на което ще се издават съответните регистрационни карти всеки ден от понеделник до петък, за времето между 8.30 ч. до 17.30 ч.

Препоръчително е явяването на гишето да става по график, предварително подготвен и предоставен от Координационния център в Областната администрация на Пловдив.

Къде и как можем да помогнем на бежанците от Украйна в Пловдив?

До момента в пловдивската дирекция на МВР функционират общо шест пункта за административно обслужване на бежанци от Украйна, желаещи временна закрила в нашата страна. В областния град те се намират в сектор „Миграция”, Второ, Пето и Шесто районни управления, а извън него – в районните управления в Асеновград и Карлово.

При необходимост ръководството на дирекцията е в готовност да предприеме необходимите действия за обособяване на още подобни гишета и в сградите на други подразделения.

Припомняме, че Близо 25 000 украински граждани са влезли в България от началото на конфликта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина