Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула

Гласове Градът Избори 2021 Новини

„ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула. Изпуснаха времето да се променят… Очакваме да видим каква ще бъде визията на мандатоносителя от „Продължаваме промяната“, които правят заявка за опит за съставяне на правителство. Който получи мандат трябва да намери формулата с кого и как ще разговаря“. Това каза пред БНР Христо Иванов, председател на парламентарната група на „Демократична България“.

И подчерта, че влизаме в период, в който българската политическа система се състои от средни по размер политически формации, а това задава коалиционната политика като норма. „Ще трябва да се научим да функционираме по подобен начин“.

В предаването „Неделя 150“ Иванов допълни, че приказките за празен чек за Северна Македония са празни, тъй като и решението на парламента за френското предложение, и записаните гаранции в заключенията на Европейския съвет са под условие.

Според него ГЕРБ и ДПС знаят, че взаимната им токсичност взривява обществото и това ще ги помете.

„А имат наглостта да разправят дали има промяна, или не. Моралната тъкан на обществото няма да понесе опита на тези политически сили да се върнат в изпълнителната власт“.

Иванов заяви, че добре за страната е да се намери работеща формула за продължаване на промяната, но без да се стига до избори, тъй като „те биха усложнили още повече конфигурацията в бъдещ парламент“.

„Но много по-вероятно е да отидем на избори“.

Интервюто с Христо Иванов можете да чуете в звуковия файл.

Споделете ни във:

1 thought on “Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула

  1. Защо те да те могат а ти ли можеш?
    Крайно време е да се измиташ от политическата сцена.България се нуждае от достойни управляващи а не от някакви палячовци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.