Актуално

Готвят ремонт на Летния театър, покриват го с мембрана

Подготвя се проект за финансиране и ремонтиране на откритата сцена, общината не участва със собствени средства

Нужни са около 1 милион лева

На официална пресконференция по повод музикалния конкурс за българска песен „Лирата на Орфей“, управителят на Национална Агенция „Музика“ – Ангел Ангелски, съобщи, че се подготвя проект за подобряване на театър „Бунарджика“.

Собствеността на Летния театър „Бунарджика“ е на „Музика“ и именно за това ние държим тази сцена да се развива. Имаме амбиция и желание да инвестираме доста средства в него, за да го превърнем в един привлекателен и съвременен театър с по-голяма функционалност, какво е навсякъде по света, казва Ангелски. По проект се предвижда покриването на театъра с мембрана, която да предпазва както зрителите, така и сцената от влиянието на метеорологичните условия.

Към момента идейният проект е изготвен, но се работи по неговото финансиране. Очаква се средствата за подобряване на театъра да достигнат 1 млн. лв. Парите няма да бъдат осигурени от бюджета на Община Пловдив. Целта е финансирането да се осигури по различни програми.
Англески съобщи, че ще даде по-голяма гласност на проекта, когато се осигури финансирането му и той влезе в сила.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Те по-добре да помислят, че този „летен театър“ се намира в парк и защитена територия/ културна ценност. Всеки парк е „тиха зона“ , с изискване за тишина, така да се каже, нещо което грубо се нарушава и от общината и от който му скимне. 45 децибела максимално шумово замърсяване се допуска в тази зона, което излючва на практика възможността да функционира като сцена за концерти.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина