АктуалноГрадътНовини

Футболист на Локо и фенове от дискотека потвърдени с коронавирус

Две медицински лица също са регистрирани с коронавирус

Всички от обявените за денонощието 21 слуая в област Пловдив са на домашно лечение, няма настанени в болница, съобщи Българското национално радио. Регистрирани са две медицински лица – лекари от неврологичното отделение на  УМБАЛ “Пълмед“. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, а отделението е затворено до излизане на всички проби.

Един футболист на 23 години от Локо Пловдив е с положителен тест за коронавирус. Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.  В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи има един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

В ранния следобед Областният кризисен щаб да вземе конкретни решения за предприемане на допълнителни мерки.

Междувременно областният управител Дани Каназирева обяви, че дадената от нея  проба за изследване с PCR тест за Ковид-19 е отрицателен резултат:  „Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и Областна управа“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина