Актуално

Фискален контрол спря продажбата на 21 тона яйчен жълтък със съмнителен произход

Пловдивски служители са задържали и иззели 6 456 кг. стоки от фирма с рисково поведение

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за реализиране на територията на България на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат. При проверка на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка.

Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните. Заради липсата на сертификат, здравните инспектори са наложили възбрана на стоката.

Служителите на „Фискален контрол“ към Пловдив са задържали и иззели 6 456 кг. стоки – кафе, безалкохолни напитки, козметика и перилни препарати от фирма с рисково поведение. Дружеството е следено от Агенцията след като е определено като „рисково“. За периода от регистрацията по ЗДДС – 07.12.2015 г. до м. февруари 2017г. дружеството подава нулеви справка-декларации по ЗДДС. Фирмата декларира покупки в особено големи размери, а не декларира продажби, не притежава дълготрайни материални активи и няма регистрирани фискални устройства.

Задържаната стока с висок фискален риск, от 309 кг. кафе, е обявена за изоставена в полза на държавата, тъй като не е предоставена банкова гаранция и определената сума не е постъпила по сметката на ТД на НАП Пловдив в определения срок. На дружеството е насрочена ревизия. Останалите над 6 тона стоки са задържани от дирекция „Събиране“, като обезпечение.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 201 000 проверки на транспортни средства, като на близо 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1100 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина