АктуалноГрадътЗелен градНовиниРазследване

Два пъти седмично поливали изсъхналите чинари по Марица

Търсят причините за изсъхването на дръвчетата, на първо време ще подхранят допълнително почвата

Новозасадените през есенната залесителна кампания 42 чинара по северния бряг на Марица се поливат редовно – два пъти в седмицата. Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев за „Под тепето“, след като лично направи проверка по повод публикацията, че половината от дърветата там са изсъхнали.

Вижте още: Половинта от новозасадените чинари по северния бряг на Марица са изсъхнали

Той потвърди, че наистина има изсъхнали дървета, но това не се дължи на липсата на поливане. Експертите на общинското предприятие вече търсят причините – дали има заболяване на дърветата или пък по част от трасето почвата се е оказала неподходяща.

„Ще положим допълнителни грижи. Като първа мярка предприемаме подхранване на почвата. Тези 42 чинара сме отгледали сами в разсадника и ще направим всичко възможно за доброто им развитие“, увери Козарев.

Според него милионите цветя, които ОП „Градини и паркове“ засажда, не са проблем, а са допълнение към естетиката на градската среда. Огромната част от растенията в Пловдив се засаждат в зони с изградени поливни системи, а останалите се поливат с водоноски. Само през пролетната залесителна кампания зеленината е обогатена с над 1000 нови дървета, за които се полагат системни грижи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина