АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Десетте най-четени статии в Lost in Plovdiv през 2020

Кои са били най-четените статии в пловдивския виртуален гид през миналата година

Започваме още в първите дни от новата година с един традиционен разбор на най-предпочитаните от нашите читатели текстове. Безспорно 2020-а година не беше като другите и най-търсената дума и тема в търсачките бе всичко свързано с пандемията от коронавирус. Въпреки че през лятото успяхме за малко да отпочинем от строгите ограничения, нищо в туристическия и културен живот под тепетата не беше нормално. Това беше и причината една голяма част от съдържанието на единствения онлайн гид в Пловдив да бъде посветена на любопитни факти от миналото и истории около емблематични сгради. Всички обаче искрено се надяваме, че 2021-ва ще ни донесе много поводи за нови текстове и разходки из кокетни ресторанти, препълнени по старому барове и креативни събития. Дотогава прочетете в редовете по-долу какво най-много четоха пловдивчани и гостите на града:

На десето място е историята на една от четирите най-стари живи сгради под тепетата. Орта Мезар е била турска, еврейска, а днес – за съжаление от нея стърчат останали само стените, като белег от минали времена на кръстовището на два от най-големите булеварди на Пловдив. В последните години тя се превърна в подслон за клошари и за пореден път преди броени дни там се озова пожарната след сигнал за запален огън.

Деветата позиция е свързана с последствията от пандемията и ресторантите, които не отвориха врати след първия локдаун. Сред тях беше и един от най-старите ресторанти под тепетата, който дълго време не бе сменял нито името, нито предназначението си. Искрено се надяваме, че когато разпуснат отново мерките няма да допълваме статията с още любими и често посещавани от нас места.

Прочетете още в LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина