АктуалноКултураНовини

Децата усещат джаза

Тази година Големият детски концерт от МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“ отбеляза 10-тия юбилей на „Джаз за деца“

Неведнъж сме чували твърдението, че джазът е музика на зрелите хора. Вече 10 години Венци Благоев разбива този стереотип с една от най-успешните и обичани инициативи у нас – „Джаз за деца“. Събитията, които имат своите запалени почитатели, доказват, че джазът може да се хареса и на най-малките, стига да имаш отношение и подход към тях. Именитият джазмен и тромпетист гостува на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ в станалия вече традиционен Голям детски концерт.

Снощи на Римския стадион се състоя истински празник на джаза за деца, благодарение на прекрасната инициатива на виртуозния тромпетист Венци Благоев.

Още за концерта и галерия от снимки може да вдите в Капана.бг.

Програмата на фестивала продължава днес – 28 юни, от 18.30 ч. в Балабановата къща с концерт на „Светоглас“ – една от най-популярните и обичани български фолклорни формации!

Топ музиканти учат хлапета на джаз

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина