АктуалноГрадътНовини

Дариха респиратор на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“

Доброволната кампания #задоброто  е събрала общо над половин милион лева за 10 апарата

Респиратор Bellavista 1000 на стойност 32 000 лева дари Проект #задоброто на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Свети Георги”. Доброволците, които стартираха през м. ноември 2019 г. и дарителска кампания за ремонт в клиниката, преди по-малко от месец започнаха в национален мащаб инициатива, подкрепена от Фондация „Бикоуз”, чиято цел бе да подкрепи болници в страната в борбата с COVID-19. Средствата се набираха на дарителската платформа Platformata.brg

В рамките на кампанията са събрани над половин милион лева, с които да се купят 10 респиратора за лечебни заведения в България. Същевременно с това в полза на кампанията благодетели изпращат хиляди ръкавици, защитни облекла, калцуни, очила и шлемове.

Респираторът, дарен на Клиниката по инфекцизни болести, е сред първите три, които са закупени, обясняват дарителите. УМБАЛ „Свети Георги” е на първа линия в борбата с COVID-19, като нейните служители безотказно се грижат за заболелите от вируса. Затова и всяко дарение се оценя високо от ръководството на лечебното заведение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина