НовиниСъдТемида

Четиримата, които отвлякоха и малтретираха 4 часа пловдивчанин край х. Студенец, остават в ареста

Обвинените скриха лицата си от медиите

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо всеки от обвиняемите Йордан Арбалиев, Костадин Костадинов, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов. Те бяха доведени в съда, вързани с белезници по двойки и се опитаха да скрият лицата си, за да не бъдат снимани.

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 19 септември 2020 г. в гр. Пловдив и по пътя за х. Студенец, като съизвършители и в съучастие, са отвлекли К. Ч. на 44 години и са отнели чужди движими вещи от него с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила и заплашване – престъпления по чл. 142 ал.2 т.2 вр. чл. 142 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 и по чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

На 19-ти т.м., около 1 часа през нощта, пострадалият 44-годишен мъж бил в дома си, когато на вратата позвънили двама от обвиняемите. Той познавал единия от тях – 22 годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пострадалия от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Всички се отправили с автомобила в посока към хижа „Студенец“, обл. Пловдив, като спрели в гориста местност.

Там 44-годишният мъж бил свален от автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Обвиняемите отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към гр. Пловдив. Към 5 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път, близо до дома си. За случая е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР – Пловдив.

В кулоарите на съда се разбра, че единият обвиняем – Костадин Костадинов, е син на небезизвестната Катя Лерца.

ВКС потвърди присъдата на Катя Лерца

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение всеки от четиримата да е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност четиримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина