АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Бойко Борисов: От днес Пловдив ще има COVID-болница – това е общинската „Св. Мина“

Общинската МБАЛ „Св. Мина“ от днес да стане COVID-болница заръча премиерът Бойко Борисов при днешното си посещение в Пловдив. Той отиде на визитация при кмета Здравко Димитров, който се лекува от коронавирус в „Пълмед“ и заяви, че лечебното заведение ще обслужва само пациенти с Ковид, след като това бе потвърдено от градоначалника. С това на практика премиерът застана зад идеята на областния управител Дани Каназирева, която в началото не бе съвсем добре приета от общинските власти. „Никога не е стояло под съмнение, че ще има там болница“, заяви пред министър-председателя Димитров.

“ Общинската „Св. Мина“ ще помогне за осигуряването на болнично лечение на всеки един нуждаещ се пациент от региона. Към момента са разкрити 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно. Предвидено е създаването на отделни звена в болницата за пациенти с коронавирус, които се нуждаят от кардиологични и хирургични медицински грижи. За предоставянето на необходимото лечение са привлечени специалисти и от други лечебни заведения от областта“, написа във фейсбук профила си министър-председателят.

“ Това е поредната мярка, с която реорганизираме здравната система по плана, по който работим, за да се справим с пандемията. Правителството е предприело всички необходими действия да гарантира доставките от спасителните медикаменти при лечението на коронавирусната инфекция, вече сме платили и за купуването на най-добрите ваксини срещу COVID-19, които ще се появят на пазара на ЕС“, допълни Борисов.

„Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, а има презапасяване“, препоръча премиерът на зам.-кмета Тодор Чонов, д-р Калин Калинов и шефа на „Св. Мина“, строени пред Пълмед по обяд. „Не сме спирали да го обясняваме“, отговори д-р Калинов. „Ваксини, всичко сме платили. Излезе ли добра ваксина, ще я имаме“, отсече Борисов. „Действайте“, заповяда на финал той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина