Актуално

Безплатна тренировка на открито в събота в парк Лаута

Безплатна тренировка на открито за пореден път организира в събота, 20 май, Сдружение „FunctionalFi7Army”. Спортните занимания ще се проведат в парк Лаута от 9:50 до 11:00 ч. За да могат всички желаещи да се открият мястото за тренировка, организаторите обявяват сборния пункт – на разстояние 3 минути пеша от фитнес „Аркадия“. Припомнят, че до този момент за тренировките в района са се събирали от другата страна на парк Лаута.

Част от уредите за спортните занимания са дарени от дамския Клуб Пловдив – Оптимист Интернешънъл, чиито членове подкрепят активно ентусиастите от Сдружение „FunctionalFi7Army” – седем млади мотивирани личности, които имат за цел да запознаят обикновения човек със спорта като здраве, да развият в атлет всеки спортист независимо от спорта, който практикува, да покажат правилния и здравословен път към изграждане на един тонизиран и продуктивен човешки организъм.

Сдружението е с нестопанска цел и залага на развитието и популяризирането на спорта, в частност на функционалния фитнес, като част от физическата култура, за обединяване на творческите усилия на спортисти и граждани. Участвалите в провелите се досега тренировки на открито са на всякаква възраст и с различни здравни статуси – деца и юноши, възрастни и стари хора, хора с нисък физически капацитет, с повишен здравен риск, хронични заболявания и др.

Основните цели на този тип физическа активност са повишаване на физическия работен капацитет и запазването му на високо равнище с напредване на възрастта, устойчивост към стреса, профилактика на социално-значимите заболявания, подобряване качеството на живот при хора с хронични заболявания, задоволяване на естетически потребности и др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина