АктуалноГрадътКриминалеНовини

Арестуваха Милен Шефкена – видно лице от ъндърграунд средите – с 200 грама кокаин

Мъжът е шофирал дрогиран, а кокаинът е иззет при последвал личен обиск от дома му

Видно лице от ъндърграунд средите – Милен Шефкенов – Шефкена – е задържан от полицията снощи. Около 2 часа полицейски автопатрул е спрял колата му „Фолксваген Голф“ на проверка на улица „Христо Г. Данов“ в центъра. 43-годишният познайник на МВР е пътувал с друг 52-годишен криминално проявен.

В хода на работа полицейските служители установили, че Шефкена няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в сесе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма.

При последвалия полеви тест на водача е установена употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани.

Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“ . В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин.

Видно от експертната справка иззетото количество кокаин е 200 грама. Само преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където е излежавал присъда, отново за притежание на наркотици.

На наркопазара Шефкена е повече от 23 години, припомнят от полицията. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен „наркобарон“, заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата. По случая е започнато бързо производство, което се води под наблюдение на компетентната прокуратура.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина