Актуално

80 хиляди пътници очаква Летище „Пловдив“ през тази година

Новите полети до Милано и Брюксел започват наесен

Фондът за развитие на аеропорта се разширява с нови общини

Около 80 хиляди пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище „Пловдив“ през тази година. Това стана ясно на поредното заседание  на  Фонда за развитие на летището.

В момента авиокомпания „Райънеър” изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон-Станстед, а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа). Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба, припомни директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик. При тези дестинации и темпове на развитие, очакванията са за 110 хиляди пътници годишно.

„Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян“, заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов заяви, че общината ще работи активно във Фонда за развитие на летище „Пловдив“. Той информира още, че в края на март 18 общини и 12 неправителствени организации са създали първия в България туристически район – „Родопи“, по силата на новия Закон за туризма и сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда.

В тази връзка председателят на Управителния съвет – кметът на Община “Родопи“ Пламен Спасов, предложи да бъде свикано годишно събрание на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“. Освен приемането на отчета, на това заседание се очаква да бъде предложена промяна в Устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина