АктуалноГрадътНовини

50-метров трибагреник на надполитическото обединение опъват протестиращи (СНИМКИ и ВИДЕО)

Знамето премина на шествие от площад „Централен“ през Тунела до площад „Съединение“

Стотици протестиращи шестваха от площад „Централен“ до Чифте баня малко след възстановката на Съединението на 6 септември в традиционен израз на недоволство срещу правителството на Борисов-3 и главния прокурор Иван Гешев. Част от тях носеха огромен, 50-метров трибагреник, който ще бъде поставен в района на площад „Съединение“. Само носещите знамето ще бъдат допуснати в зоната с гражданите, съобщиха първоначално от полицията. В последствие те решиха да допуснат всички през КПП-тата, но след проверка.

Проверките стават на малката уличка между БНБ и дом „Левски“. Самият булевард „Шести септември“ е плътно блокиран от полиция. Полицаите преглеждат изключително щателно всеки преминаващ. Посетителите преминават дори през метален детектор.

В зоната до паметника има много официални лица. В Пловдив са пристигнали голяма група депутати от ГЕРБ, водени от Цвета Караянчева и Даниела Дариткова.

Шестващите пък заявиха, че огромният трибагреник е символ за надполитическо обединение на всички срещу мафията. В Деня на Съединението, протестиращите в Пловдив си пожелаха такова обединение за истинска политика без корупция и качествена съдебна система.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина