АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

10 ресторанта в Пловдив, в които НЕ се пуши

Съветваме всеки, който иска да получи добро обслужване, вкусна храна и приятна атмосфера без тютюнев дим и съпровод от оркестър, добре да проучва местата, които посещава

Провокирани от поста на известна инфлуенсърка в профила ѝ в социалните мрежи, екипът на Lost in Plovdiv реши да опровергае една част от писанията, представящи като „абсолютно необяснимо това, което се случва в пловдивските ресторанти”.

Със самочувствие твърдим, че вече четвърта поредна година пишем и винаги сме „в крак” със заведенията в Града под тепетата, които най-искрено препоръчваме на читателите си. Започнахме с местата в централната градска част, а постепенно допълваме списъка с добри ресторанти и кафенета и по кварталите.  Голяма част от предложенията в менюто сме изпробвали лично и задължителен критерий в подбора ни е приятната и ненатрапчива обстановка без цигарен дим.

Миналата година Пловдив гордо носеше титлата Европейска столица на културата и бе посетен от над милион туристи. Всички оставаха очаровани от неповторимата атмосфера и богатия избор на отлична храна в кокетни места. Разбира се, не винаги такова е положението извън центъра и затова в тази посока много по-рядко си позволяваме да споделяме за любими места.

Описаните в поста на дамата три локации със стелещ се гъст дим, народ, оркестър и смрад са по-скоро заведения в периферията на града, каквито от личен опит знаем, че има и на много места по софийските квартали. И за да оборим целия този негативен отзвук от един леко тендециозен текст, поставен в интернет пространството, ние подготвихме списък с цели 10 ресторанта в Пловдив, в които…О, чудо!…вътре не се пуши:

Хемингуей

Memory Wine&Dine

Паваж

Tams House

Smokini

Одеон

dÁasti Osteria Italiana

Сол и пипер

Torro Grande/Premio

Vivaldi

И това е само кратък списък, който  за минути подготвихме. Има още много! Достатъчно сме писали за някои от тях, както е видно от линковете в текста, а за други тепърва имаме да разкажем още. Съветваме всеки, който иска да получи добро обслужване, вкусна храна и приятна атмосфера без тютюнев дим и съпровод от оркестър, добре да проучва местата, които посещава. За съжаление или радост, разнообразни заведения има навсякъде по света и никой не може да попречи на хората да се забавляват по начина, по който те харесват.

Против сме да се генерализира ситуацията и посетителите в пловдивските ресторанти със заглавие като „Глад, пушек и страдание в Пловдив”, защото нека преди това не забравяме сами да си отговорим на въпроса  Дали Пловдив и София са като Графството и Мордор?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина