Забравеният градНовини

1 600 клиенти в Пловдив трябва да направят самоотчет за парно и топла вода

Вижте как

Домакинствата, които не са оборудвани с дистанционни уреди на разпределителите и водомерите си за месец март,  изпращат данните по електронна поща или по телефона

Предвид обявеното извънредно положение на територията на страната се налага промяна в метода на отчитане на индивидуални разпределители и водомери за топла вода за клиентите на месечен отчет в 30 сгради, клиенти на Техем, в Пловдив. Поради невъзможността да бъде извършен отчет чрез посещение в тези 1 600 имота, клиентите трябва да извършат самоотчет в периода 27.03.2020 г. до 02.04.2020 г. и да предадат данните от него на Техем чрез телефонно обаждане на (032) 639 458 или 0899 999189, или по електронна поща: plovdiv@techem.net.

За да бъдат изготвени коректни месечни сметки за месец март 2020 г. за отопление и топла вода в тези сгради, е необходимо клиентите да направят следните стъпки:

  1. Запишете „ИТН номера“ си (номерът е посочен на фактурата на топлофикационното дружество, горен ляв ъгъл под имената на титуляр на партида);
  2. Отчетете показанията на разпределителите и ги запишете като посочите помещението, в което се намира уредът (инструкция можете да откриете в снимка 1);

  1. Отчетете показанията на водомера/водомерите за топла вода, като вземете предвид само черните цифри, които показват кубиците. Посочете номер на водомера, който най-често е изписан върху самия уред. (инструкция можете да откриете в снимка 2).

  1. Обадете се на обявените телефони, за да продиктувате данните или ги изпратете с коректно описание на електронната ни поща от 03.2020 г. до 02.04.2020 г.

 

Служителите на Техем, които ще оперират с данните на клиентите посредством телефон и електронна поща в този период, са подготвени да съдействат с допълнителни инструкции за налагащия се самоотчет.

7 066 имоти в 217 топлофицирани сгради в Пловдив, клиенти на Техем, нямат основания за притеснения за това как и кога ще бъдат отчетени уредите им за изготвяне на сметките за отопление и топла вода за месец март 2020 г. Всички тези клиенти са оборудвани с индивидуални разпределители и водомери за топла вода с дистанционно отчитане. Това означава, че както и до сега, отчетник на Техем ще отчете данните извън сградата, посредством компютър и клиентите ще получат своите коректни месечни фактури от топлофикационното дружество.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина