ГрадътНовини

Румен Попов: Ще бъдем нетърпими към всяка проявена агресия към лекар

Окръжният прокурор на гр. Пловдив Румен Попов проведе работна среща вчера с директорите на пловдивските болници, областния управител Дани Каназирева и кмета на града Здравко Димитров, във връзка с действията за  спазване на мерките по време на обявеното извънредно положение в страната и ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция. На нея присъстваха Галин Гавраилов, зам. окръжен прокурор, и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.

„Имате нашата пълна подкрепа, като в момента е изключително важно и необходимо да се запази спокойствие и да не се създава суматоха и паника при извършването на прегледите на хора, които имат нужда от лечение. Понякога е трудно, но вие сте професионалисти и знаете как да постъпите във всяка критична ситуация.“, обърна се към лекарите Румен Попов. Окръжният прокурор каза, че по всяко време на денонощието медиците от пловдивските болници могат да осъществят връзка и да потърсят съдействие от дежурен прокурор, като веднага ще им бъде оказано съдействие.

„Ще бъдем нетърпими към всяка проявена агресия към лекар. Гражданите трябва да спазват вашите указания“, категоричен бе Румен Попов. От своя страна лекарите обясниха алгоритъма за извършването на прегледите, начина по който се приемат болни и използването на тестове за определяне на болестта. Окръжният прокурор Румен Попов обясни, че при неспазване на наложена карантина, се уведомява полицията и се налагат наказателни мерки. „От нас имате пълна подкрепа, като при необходимост ще изпратим повече полицейски служители пред болниците“, каза ст. комисар Йордан Рогачев.

Лекарите благодариха за получената подкрепа от страна на прокуратурата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина