ГрадътМненияНовиниПод ножа

От „Северен” се хвалят със 109 паркоместа, затварят си очите за хаоса на „Марица- Север”

Всяка вечер има паркирани автомобили в зелената зона край коритото на реката

Нито един глобен в последните шест месеца

109 нови паркоместа бяха обособени на различни места в район „Северен“ в последните три месеца, хвалят се с прессъобщение от районната администрация.

„Знаете, че проблемът с паркирането е сред най-важните въпроси, поставени пред мен в многобройните ми срещи с живеещите в района. Стараем се да намираме решения, удовлетворяващи желанията на гражданите“, обяснява кметът на района Стоян Алексиев.

Той се хвали с реновиран съществуващ паркинг на ул. „Достоевски“, където вече са монтирани скоби, нови паркоместа в зоната с обхват ул. „Зайчар“ 2-4  и бул. „България“ 134 и обособен нов паркинг пред Големия гигант. Всичките 109 паркоместа били отдадени до момента под наем, уточняват от администрацията.

Снимка на „Марица-Север“ от снощи

В същото време ръководството на района си затваря очите за тоталния хаос, който цари на бул. „Марица-Север”. Там ситуацията с паркирането отдавна е излязла извън контрол и се нуждае спешни мерки. Всяка вечер шофьори превземат зелените площи край коритото на реката. От около половин година там глобен за паркиране в тревата няма. Преди това служители на общинска охрана лепяха глоби по прозорците на нарушителите. Но не се появяват, след като бяха поставени бетонни блокове, които не допускаха автомобили в парка. Част отдавна са откъртени, а и шофьорите намериха нови места за спиране в зелените зони. Факт е, че в тази част от Кършияка вече не може да се намери паркомясто дори за лагерна количка, но е неприемливо едно от най-красивите зелени места в Пловдив да попада в плен на автомобилите. И тук идва ролята на кметството- да търси решение на проблема.  Нещо, което до този момент от този мандат, не се случва.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Това с ремонтираният паркимг за хвалба ли е? Паркоместата не станаха повече. Само доходете на общината се увеличиха.
    Въобще управниците в състояние ли са да реагират на нущдите на хората? Май само на личните си нужди реагират и то добре.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина